Термометри та гігрометри

Відображаються усі з 45 результатів

Які бувають термометри?

Термометри бувають 3х видів:

Щупові контактні термометри і термометри-гігрометри для повітря можуть бути механічними та електронними.

Механічні термометри працюють без батарейок і зазвичай абсолютно не бояться вологи та рідини, вони часто мають можливість калібрування, але крок шкали в них більший, ніж в електронних термометрів. Чим ширший діапазон вимірюваних температур механічного термометра, тим більший крок шкали термометра.

Електронні термометри працюють від батарей і мають широкий діапазон вимірюваних температур з низьким кроком температурної шкали (зазвичай 0.1 градус). Великим плюсом електронних термометрів є те, що вони мають ширші можливості та функціонал щодо механічних термометрів.

Електронні термометри бувають класичними (коли температурний щуп/датчик вбудований у дисплей) та з виносним щупом/датчиком (коли дисплей знаходиться в одному місці, а вимірювання температури відбувається в іншому).

Навіщо використовують термометри зі щупом?

Щупові термометри універсальні, тому що вони вимірюють температуру всього, що потрапляє їм на щуп, тому знаходять застосування в різних сферах.

Найчастіше щупові термометри застосовують у кулінарії. Важко переоцінити важливість температурного контролю під час виготовлення кондитерських виробів (сиропів, шоколаду, карамелі). Вони просто незамінні при приготуванні м'яса (стейки різного ступеня прожарювання, ковбаси, шашлик). Температуру моніторять при приготуванні кави та чаю, при зберіганні та подачі вина. Також температурний контроль дуже важливий у приготуванні випічки. Жодна більш-менш складна страва не обходиться без суворого температурного контролю.

Застосування щупових градусників не обмежується кулінарією. Контроль температури – це важливий аспект майже будь-якої сфери діяльності: їх використовують для моніторингу температури ґрунту, повітря в теплицях/інкубаторах, при обслуговуванні різного обладнання, для точного вимірювання температури технічних рідин та багатьох інших цілей. Такий інструмент ніколи не лежатиме вдома без діла.

Яка різниця між електронними та механічними щуповими термометрами?

Перш ніж купувати кухонний термометр, необхідно чітко розуміти, що саме Ви вимірюватимете ним, оскільки механічні та цифрові термометри мають суттєву відмінність у принципі роботи. Механічні термометри міряють температуру по всій довжині щупа, а електронні - кінчиком щупа. Отже, механічні термометри частіше застосовують для вимірювання температури рідин (щуп максимально глибоко занурюється в рідину і термометр відображає усереднену температуру рідини), а цифрові термометри частіше використовують для вимірювання температури м'яса та твердих речовин, оскільки вони відображають температуру саме всередині продукту.

Окремо варто виділити цифрові кухонні термометри із виносним щупом. Це найпрактичніші кулінарні термометри, тому що вони дозволяють безперервно моніторити температуру продукту і при цьому економити час. Такі термометри обладнані термостійкими щупами, завдяки яким можна міряти температуру продукту в духовці, на грилі, на сковорідці. Крім відображення температури в режимі реального часу, в цих термометрах можна виставити температуру (наприклад, 75 градусів) після досягнення якої термометр видає звуковий сигнал. Завдяки цьому відпадає необхідність постійно перебувати поруч із продуктом – можна займатися своїми справами та очікувати звукового сигналу. Більш просунуті версії таких термометрів виставляють температуру автоматично – Вам потрібно вибрати вид м'яса і ступінь прожарювання – термометр сам підбирає оптимальну температуру, а завдяки бездротовому дисплею Ви взагалі можете весь час знаходитися в іншій кімнаті.

Який термометр вибрати для кухні: аналоговий чи цифровий?

Аналогові:

  • Ідеально підходять для вимірювання температури рідин та повітря (в духовці, коптильні), можна використовувати для вимірювання температури м'яса та твердих речовин за умови, що щуп буде максимально глибоко занурений у м'ясо/тверду речовину.
  • Мають можливість калібрування.
  • Не бояться вологи та рідини.
  • Мають довжину щупа від 4 до 40 см.
  • Чим більший діапазон вимірюваних температур, тим вища ціна поділу.
  • Швидкість вимірювання температури: +/- 10 секунд.

Цифрові:

  • Універсальні, міряють кінчиком щупа, за рахунок чого ними можна вимірювати як рідини, так і м'ясо/тверді речовини.
  • Широкий діапазон вимірюваних температур та низька ціна поділу (зазвичай 0.1 градус).
  • Не мають можливості калібрування.
  • Швидкість відображення актуальної температури в залежності від моделі від 7 до 40 секунд.
  • Є моделі з розширеним функціоналом, наприклад, автоматичне виставлення температури залежно від м'яса та ступеня прожарювання зі звуковим сигналом про готовність.
  • Є найпрактичніші моделі із виносним щупом.

У нас Ви можете купити кухонні електронні термометри у Києві або з доставкою по всій Україні.

Ви можете забирати кулінарні градусники з нашого складу у Києві вже в день замовлення. Також є можливість відправки Новою поштою: відправки відбуваються щодня – це означає, що Ви зможете отримати товар вже наступного дня після оформлення замовлення, за умови, що Ви знаходитесь у великих населених пунктах, таких як Київ, Одеса, Дніпро, Чернігів, Харків, Миколаїв, Запоріжжя, Львів, Ужгород, Луцьк, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Кропивницький, Полтава, Тернопіль, Суми, Херсон, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Черкаси, Кривий Ріг, Маріуполь, Кам'янське, Кременчук, Біла Церква, Краматорськ, Мелітополь, Слов'янськ та інші великі населені пункти України.

Відображаються усі з 45 результатів